'Overbodige El Ghazi mag vertrekken bij PSV: Eindhovenaren willen twee miljoen'

'Overbodige El Ghazi mag vertrekken bij PSV: Eindhovenaren willen twee miljoen'

14 augustus 2023 om 15:12
Laatste update: 14 augustus 2023 om 15:27

PSV zet Anwar El Ghazi op de transferlijst, meldt De Telegraaf. De 28-jarige buitenspeler heeft te horen gekregen dat hij na één seizoen mag vertrekken uit Eindhoven.

PSV verlangt twee miljoen euro voor El Ghazi. Komt dat bedrag op tafel, dan mag de aanvaller zijn geluk elders beproeven. Naar verluidt ziet trainer Peter Bosz - die in zijn Ajax-tijd overhoop lag met El Ghazi - de aanvaller liever gaan dan blijven. El Ghazi zou belangstelling uit het binnen- en buitenland genieten. Van concrete interesse is nog geen sprake. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Besiktas eerder al tot de geïnteresseerde partijen behoorde. Olympiakos zou de verrichtingen van El Ghazi eveneens volgen.

Op Deadline Day in augustus vorig jaar kwam de tweevoudig Oranje-international naar PSV, dat hem voor 2,5 miljoen euro overnam van Aston Villa. Vorig seizoen kwam El Ghazi tot 31 officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde. In het nieuwe seizoen viel hij in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in, tegen Sturm Graz bleef hij negentig minuten op de bank. Afgelopen weekend tegen FC Utrecht zat El Ghazi een schorsing uit.

El Ghazi reist nog wel met de PSV-selectie mee naar Oostenrijk, waar dinsdag de return tegen Sturm Graz wordt afgewerkt. De buitenspeler ligt nog tot medio 2025 vast in het Philips Stadion.