El Ahmadi analyseert Feyenoord: 'Geen vakantie of wedstrijdritme... Was niet goed'

El Ahmadi: 'Je kan zeggen dat hij geen vakantie heeft gehad, hij was niet goed'

13 augustus 2023 om 17:10

Karim El Ahmadi constateert dat Feyenoord nog niet het niveau van vorig seizoen aantikt. De voormalig middenvelder is onder meer kritisch op Santiago Gimenez.

Feyenoord speelde geruime tijd met tien man door een rode kaart voor Bart Nieuwkoop. Na een uur spelen leken de Rotterdammers dan toch via de strafschopstip op voorsprong te kunnen komen. De VAR greep echter in en legde de bal buiten de zestien. Rodrigo Guth, die de overtreding op Gimenez maakte, kreeg geel, tot verbazing van El Ahmadi. "Ik vond het eigenlijk wel een rode kaart."

"Maar daar lag het niet aan, Feyenoord speelde vanaf het begin heel matig", vervolgt de analist op ESPN. "Ze hadden wel een grote kans via Paixão. Als die erin was gegaan, was het misschien 2-0 of 3-0 geworden. Fortuna was voetballend ook niet goed."

El Ahmadi, die zich in de rust al tot Mats Wieffer richtte, is na afloop kritisch op Gimenez. "Ik vond hem vandaag ook niet goed. Je kan zeggen dat hij geen vakantie heeft gehad en geen wedstrijdritme heeft, maar het was niet best." De spits kwam deze zomer met de nationale ploeg van Mexico uit op de Gold Cup. Een week na de eindzege meldde hij zich weer in Rotterdam.