Newcastle geeft megabedrag uit aan nieuwe rechtsback Tino Livramento

Newcastle betaalt 37 miljoen euro na twee Premier League-duels in één seizoen

8 augustus 2023 om 14:16
Laatste update: 8 augustus 2023 om 14:22

Newcastle United heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. Tino Livramento komt voor bijna veertig miljoen over van Southampton en is daarmee de derde zomeraankoop voor het team van manager Eddie Howe.

Na het aantrekken van Sandro Tonali van AC Milan en Harvey Barnes van Leicester City voor respectievelijk 64 en 44 miljoen, is het nu dus de beurt aan Livramento. Gedurende het afgelopen seizoen kwam de rechtsback tot twee optredens in de Premier League, door een blessure aan zijn kruisband. In het seizoen ervoor maakte hij indruk tijdens zijn eerste jaar op het hoogste niveau. Op basis daarvan trekt Newcastle nu de portemonnee en maakt het 37 miljoen over voor de Engelsman.

Livramento maakte in de zomer van 2021 de overstap van Chelsea naar Southampton, na bij de Londenaren uitgeroepen te zijn tot jeugdspeler van het jaar. In het afgelopen seizoen degradeerde Southampton uit de Premier League, maar Livramento blijft dus behouden voor het hoogste niveau. Hij tekent bij Newcastle een contract tot medio 2028.