'Gorter fantastisch, zoveel kwaliteit niet vaak gezien bij jonge keeper'

Steijn schakelt hulp Maduro in en geeft uitsluitsel: 'Rulli mijn eerste keeper'

29 juli 2023 om 08:28

Maurice Steijn heeft op één positie de knoop doorgehakt: Gerónimo Rulli is de eerste doelman van Ajax. Van een vertrek van de Argentijn is geen sprake. Mogelijk luidt de keuze wel een tijdelijk vertrek van Jay Gorter in.

"Ik heb een heel goed gesprek met Gerónimo Rulli gehad. Daar is uitgekomen dat hij het naar zijn zin heeft, maar ook wel hoopt dat er snel versterkingen komen. Ik denk dat je daarop doelt, maar hij heeft op geen enkele manier aangegeven weg te willen", zegt Steijn in De Telegraaf. "Met Hedwiges Maduro erbij heb ik hem gevraagd wat er waar is van de belangstelling van Villarreal. Rulli is mijn eerste keeper."

Het betekent dat Gorter hooguit tweede viool zal spelen bij Ajax. "Jay Gorter vind ik echt ook een fantastische keeper. Ik werk nu vier weken met hem. Zoveel kwaliteit heb ik nog niet vaak gezien bij een jonge doelman", prijst Steijn, die een tijdelijk vertrek niet uitsluit. "We moeten kijken hoe hij zich het beste kan ontwikkelen. Heeft hij er iets aan in de beker te keepen en misschien een paar potjes als Rulli geblesseerd is? Of is het beter hem 34 duels op huurbasis in de Eredivisie vlieguren te laten maken, zodat hij volgend seizoen helemaal klaar is om de concurrentie aan te gaan? Als hij gaat, moeten we een nieuwe keeper zoeken."

Gorter ondervond tijdens het trainingskamp dat Steijn van 'maniertjes en irritant gedrag' af wil. De 23-jarige sluitpost klaagde net iets te lang over een - in zijn ogen - foute beslissing tijdens een trainingspartijtje. "Ik heb de groep bij elkaar geroepen en gezegd dat ik dit niet accepteer als trainer. Ik ga fouten maken in mijn opstellingen, wissels en tactische keuzes, want iedereen maakt fouten. En dat doen de spelers ook. Maar de reacties moeten niet doorslaan en daarmee zijn we aan de slag gegaan."

Steijn sprak er al over met Gorter, die zijn excuses aanbood. "Handen geschud en door."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!