L'Équipe: Simons tekent vierjarig contract bij PSG, huurclub al gevonden

L'Équipe: Simons tekent vierjarig contract bij PSG, huurclub al gevonden

16 juli 2023 om 12:11
Laatste update: 16 juli 2023 om 12:21

Franse media kennen de details van de aanstaande transfer van Xavi Simons, die terugkeert naar Paris Saint-Germain. De spelmaker, die PSV verlaat, gaat een vierjarig contract tekenen in Parijs.

PSV bracht zondagmorgen groot nieuws naar buiten. Simons trekt de deur in Eindhoven na één seizoen achter zich dicht, om terug te keren bij PSG. De twintigjarige middenvelder annex aanvaller komt in de loop van de zondag aan in de Franse hoofdstad. Daar ligt een contract voor vier seizoenen voor hem klaar, weet L'Équipe. PSG activeert de clausule in het contract met PSV, waardoor er een som van om en nabij de zes miljoen euro wordt betaald.

Het Franse medium schrijft dat PSG een 'stappenplan' heeft klaarliggen, alleen is dat plan nog niet in beton gegoten. Zondag vinden er gesprekken tussen de entourage van Simons en de clubleiding van PSG plaats over de toekomst van de Oranje-international. Zoals eerder geschreven, blijft Simons in Parijs als Neymar óf Kylian Mbappé wordt verkocht. Blijven beide sterren, gaat Simons komend seizoen op huurbasis elders spelen.

Die huurclub heeft PSG al gevonden, klinkt het. Het is alleen nog onduidelijk om welke club het gaat. PSV lijkt niet in beeld om Simons nog een jaar te huren.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!