'Simons zondag al medisch gekeurd, toekomst hangt af van Mbappé en Neymar'

'Xavi Simons meteen op kruispunt bij PSG: Mbappé en Neymar cruciale factoren’

16 juli 2023 om 10:12
Laatste update: 16 juli 2023 om 10:29

De toekomst van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain hangt af van de keuzes van Kylian Mbappé en Neymar. Dat meldt onder meer Fabrizio Romano. Als de twee supersterren in Parijs blijven, dan is er voor Simons nog geen plek in Frankrijk.

Als Neymar of Mbappé deze zomer vertrekt, dan speelt Simons komend seizoen bij PSG. Dat meldt Romano zondagochtend. Blijven allebei de supersterren bij de club, dan is het perspectief voor de Oranje-international te klein en lonkt een huurperiode elders.

Simons wordt zondag al medisch gekeurd, waardoor de officiële aankondiging uit Parijs niet lang op zich zal laten wachten. Meerdere clubs zouden zich al hebben gemeld om Simons te huren, aangezien de concrete belangstelling voor Neymar en Mbappé nog altijd gering is. Zondagochtend bracht PSV het nieuws naar buiten dat Simons voor zes miljoen euro terugkeert naar PSG. 

Wat betreft Neymar lijkt alleen Chelsea in de markt. De Londenaren zijn nog niet concreet, maar ze bereiden zich voor op een eerste bod. Mbappé deed begin deze zomer veel stof opwaaien, door aan te geven dat hij Parijs in 2024 achter zich wil laten. De Fransman en PSG zijn op dit moment in gesprek en de Parijzenaren stellen zich keihard op in de onderhandelingen. Mbappé moet bijtekenen, of deze zomer vertrekken.