PSV bevestigt vertrek Simons: smaakmaker gaat terugkeren naar PSG

PSV bevestigt vertrek Simons: smaakmaker gaat terugkeren naar PSG

16 juli 2023 om 09:38
Laatste update: 16 juli 2023 om 09:48

Groot nieuws uit Eindhoven: Xavi Simons vertrekt na één jaar bij PSV. De twintigjarige smaakmaker zwicht voor de lokroep van Paris Saint-Germain, dat hem door een transferclausule spotgoedkoop kan terughalen.

PSV maakt het nieuws zelf bekend zondagochtend. De Nederlandse topclub ontvangt slechts zes miljoen euro voor Simons, die het afgelopen seizoen meteen uitgroeide tot een steunpilaar in het Philips Stadion. Er was de Eindhovenaren dan ook veel aan gelegen om hem te behouden, maar dat lukt niet.

'Xavi Simons verlaat per direct het trainingskamp om transfer af te ronden met Paris Saint Germain', schrijft de club op zijn website. Simons kwam 49 keer in actie voor PSV. Daarin kwam hij 19 keer tot scoren en gaf hij 9 assists. Ook groeide hij uit tot international van Oranje. Zaterdag kwam Simons nog in actie in het oefenduel met FC Blau-Weiss Linz. Het blijken zijn laatste minuten te zijn geweest in PSV-shirt.

PSV verbaasde een jaar geleden vriend en vijand door Simons niet op huurbasis, maar definitief over te nemen van de Parijzenaars. Later gaven de Eindhovenaren wel toe dat de aanvallende middenvelder een clausule in zijn contract had laten opnemen. Daardoor kreeg PSG de mogelijkheid om hem na één of twee jaar weer in te lijven voor slechts zes miljoen.

De uiteindelijke keuze lag wel bij Simons zelf. Zijn toekomst was al maanden onderwerp van gesprek, zeker toen duidelijk werd dat PSG hem dolgraag in de armen wilde sluiten. Na lang beraad slaat Simons het nieuwe contractvoorstel van PSV dus af en kiest hij ervoor om voor zijn kans te gaan in Parijs.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!