Bosz dankt Simons en Pepi en boekt moeizame eerste overwinning als PSV-coach

15 juli 2023 om 20:05
Laatste update: 15 juli 2023 om 20:07

PSV heeft zijn eerste overwinning onder Peter Bosz binnen. De Eindhovenaren kenden geen makkelijke avond, maar waren dankzij Xavi Simons en Ricardo Pepi met 1-2 te sterk voor FC Blau-Weiss Linz, dat vorig seizoen promoveerde naar de Oostenrijkse Bundesliga.

Bosz begon met een interessante opstelling aan het oefenduel. Talent Emmanuel van de Blaak kreeg de kans als rechtsback, Joey Veerman speelde met de aanvoedersband om zijn arm als controleur en Ricardo Pepi mocht in de punt van de aanval beginnen. Toch kwam PSV al na drie minuten op achterstand: spits Ronivaldo wist Walter Benítez van grote afstand te verschalken.

De Eindhovenaren stelden daarna echter snel orde op zaken. Enkele minuten na de 1-0 versierde Simons een penalty, die hij ook zelf benutte. Niet veel later was de door Paris Saint-Germain begeerde middenvelder annex aanvaller ook betrokken bij de 1-2, die gemaakt werd door Pepi. De Amerikaan rondde knap af. Johan Bakayoko kreeg voor rust nog een grote kans op de 1-3, maar die viel niet meer.

In het eerste kwartier na de pauze bleef het elftal van PSV, op Pepi na, nog intact. Daarna besloot Bosz door te wisselen en kregen spelers als Joël Drommel, André Ramalho, Ibrahim Sangaré en Jason van Duiven de kans. Laatstgenoemde dacht de 1-3 te maken, maar moest in plaats daarvan met rood van het veld. Hij zou de keeper van Blau-Weiss Linz te fel hebben bestreden, waardoor de goal ook werd afgekeurd.

Zo eindigde het oefenduel tussen Blau-Weiss Linz en PSV in 1-2 voor de Eindhovenaren. PSV voetbalde nog wel een half uur langer door met zijn tweede team, maar dat deel van het treffen telt niet mee voor de einduitslag. Het leverde wel nog een discussie op tussen Bosz en de arbitrage: de coach van PSV wilde in het extra kwartier graag weer met elf man spelen, maar dat liet de scheidsrechter niet toe.