Feyenoord presenteert Beelen

Feyenoord trekt de portemonnee en presenteert Beelen: 'Is snel gegaan voor mij'

10 juli 2023 om 19:08
Laatste update: 10 juli 2023 om 19:33

Feyenoord heeft maandagavond Thomas Beelen gepresenteerd. De getalenteerde verdediger komt over van PEC Zwolle en kan niet wachten om aan de slag te gaan bij de huidige landskampioen. 

Feyenoord streed samen met PSV om de verdediger van PEC en won uiteindelijk de slag om Beelen. Het contract van Beelen liep tot 2025 door in Zwolle. Feyenoord betaalt volgens De Telegraaf 2.7 miljoen euro voor de overstap van de speler, die een vierjarig contract tekent. Thomas van den Belt maakte eerder al de overstap van Zwolle naar Rotterdam.

Op de clubsite van Feyenoord meent Beelen dat hij het aanbod van de Rotterdammers niet kon laten liggen. "Feyenoord is een topclub in Nederland, vorig seizoen kampioen geworden en gaat de Champions League in. Het is snel gegaan voor mij, maar soms komen er kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Ik denk dat ik me nog goed verder kan ontwikkelen en kijk ernaar uit om hier mijn plekje te vinden."

PEC Zwolle nam maandag ook officieel afscheid van Beelen. De verdediger is de club uit Zwolle dankbaar voor een leerzaam seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. "Toen ik vlak na de degradatie in de laatste wedstrijd van het seizoen mijn basisdebuut maakte, had ik niet durven dromen dat ik nu deze stap zou maken. Het afgelopen jaar was fantastisch en ontzettend leerzaam", laat Beelen weten op de clubsite van PEC.