Afellay wijst uitblinker van Jong Oranje aan: "Dit is gewoon uitzonderlijk"

Afellay wijst uitblinker van Jong Oranje aan: "Dit is gewoon uitzonderlijk"

24 juni 2023 om 20:09

Ibrahim Afellay is onder de indruk van Ryan Gravenberch na het duel tussen Jong Oranje en Jong Portugal. De voormalig Oranje-international vindt dat Gravenberch de grote uitblinker was bij de Nederlandse talenten.

Jong Oranje wist in een moeizame wedstrijd een punt uit het vuur te slepen tegen Jong Portugal op het EK onder 21. Afellay genoot tijdens de wedstrijd van Gravenberch. "Ik vond hem wel een hele goede indruk maken. Gravenberch blijft goed aan de bal, is technisch goed en sterk", zegt de analist in de studio van de NOS.

Vervolgens krijgt Afellay beelden te zien van een moment waarop Gravenberch Brian Brobbey alleen voor de keeper zet. "Deze pass... Dit is gewoon uitzonderlijk. "Dit is gewoon wat hem uitzonderlijk maakt. Dit is niet eens een kans. Uit het niets scheurt hij gewoon de linies open. Brobbey komt niet goed uit, maar dat is hem vergeven na die goal."

Na de eerste wedstrijd tegen België kreeg Gravenberch wat kritiek, omdat hij wegens een gebrek aan wedstrijdritme wegzakte in dat duel. "Ik vind het knap. Hij laat nu zien dat hij een speler is die niet veel minuten nodig heeft om weer in zijn ritme te komen. Als je een heel jaar lang weinig minuten maakt en jezelf op dit podium zo manifesteert... Ik vind dat knap. In de vorige wedstrijd was het verval in de tweede helft te groot bij hem, maar dat was nu niet het geval", besluit Afellay.