Jong Oranje pakt met veel moeite nog punt tegen Portugal, opdracht nu duidelijk

Jong Oranje pakt met moeite nog punt tegen Jong Portugal, opdracht nu duidelijk

24 juni 2023 om 19:52
Laatste update: 24 juni 2023 om 20:40

Jong Oranje heeft met pijn en moeite een punt uit het vuur gesleept tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Jong Oranje speelde een povere wedstrijd, was alsnog de betere partij, maar zag de enige kans van Portugal in het doel belanden. Brian Brobbey maakte uiteindelijk nog gelijk, waardoor Jong Oranje weet wat het moet doen om de kwartfinale van het EK te bereiken.

In Tbilisi werkten Jong Oranje en Jong Portugal hun tweede groepsduel af op het EK onder 21. De Nederlandse talenten speelden in eerste wedstrijd doelpuntloos gelijk tegen België, terwijl Portugal verloor van Georgië. Jong Oranje kon bij een overwinning dus erg goede zaken doen met het oog op kwalificatie voor de kwartfinale.

Waar Jong Oranje tegen België nog niet enorm overtuigend voor de dag kwam, begon de ploeg van Erwin van de Looi wel sterk tegen Portugal. Kenneth Taylor dacht ook al snel de 0-1 te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna kreeg Brobbey een grote kans, maar zijn inzet trof geen doel. Eén minuut later was het aan de andere kant wel raak: André Almeida wist de eerste Portugese kans te benutten en liet Bart Verbruggen kansloos.

Jong Oranje bleef daarna dominant, maar het produceerde lang niet meer hetzelfde aantal aan grote kansen. Vlak voor rust ontsnapte captain Quinten Timber zelfs aan een rode kaart na een harde ingreep. De middenvelder kreeg geel en is daardoor alsnog geschorst voor het laatste groepsduel tegen Jong Georgië. Timber bleef door zijn gele kaart ook in de kleedkamer achter na rust.

In het tweede bedrijf begonnen de Portugezen met vertragen en irriteren, terwijl Jong Oranje steeds minder creëerde. De gelijkmaker leek er dan ook niet meer te komen, maar niets bleek minder waar: uit een corner kreeg Brobbey de bal voor zijn voeten, waarna hij deze keer wel trefzeker was: 1-1. Dat werd ook de einduitslag. Jong Oranje weet al dat het aan een overwinning op Jong Georgië sowieso genoeg heeft om de kwartfinale te bereiken. Dat duel staat dinsdagavond om 18.00 op de rol.