Steijn geheimzinnig: 'Heb morgen onderhoud, zeg niets over welke kant het opgaat'

Geheimzinnigheid bij Sparta: 'Ik zeg niets over welke kant het opgaat'

11 juni 2023 om 17:59

Het lijkt erop dat Maurice Steijn zijn contract gaat verlengen bij Sparta Rotterdam, maar de coach wil nog geen beloftes doen. Hij gaat maandagochtend om de tafel met technisch directeur Gerard Nijkamp. Ook verwacht Steijn dat er 'misschien één of twee spelers' gaan vertrekken bij Sparta.

Sparta verloor zondagmiddag met 1-0 bij FC Twente, waardoor een prachtig seizoen niet beloond wordt met Europees voetbal. "Ik ben supertrots op de jongens", zegt Steijn na afloop bij ESPN. "We hebben een geweldig seizoen gehad, maar dat hebben dat helaas niet op deze manier kunnen bekronen. We hebben onszelf wel op de kaart gezet dit jaar."

Steijn verwacht dat Sparta op dit succes kan voortborduren. "Ja, zeker. Misschien gaan er één of twee spelers weg, maar we willen het gros wel behouden. We hebben ook al wat spelers binnengehaald, zodat als er iets gebeurt, we meteen kunnen schakelen. Ik weet niet of we volgend jaar weer zesde kunnen worden, maar er is wel heel veel vertrouwen dat we volgend jaar ook weer een mooi seizoen kunnen doormaken."

Eerder vertelde Steijn al dat hij zijn contract, dat tot 2024 loopt, naar alle waarschijnlijkheid zal gaan verlengen. De coach wil echter nog niet definitief beloven dat hij op Het Kasteel werkzaam blijft. "Morgen (maandag, red.) heb ik een onderhoud met de technisch directeur, dan komen we eruit. Wat de insteek is? Dat zullen we morgen zien. Ik zeg niets over welke kant het opgaat. Eerst vandaag, want ik was met deze wedstrijd bezig. Voor de wedstrijd heb ik het ook al gezegd: morgen heb ik om 10.00 uur afgesproken met Gerard Nijkamp."