Rensch openhartig: 'Ik was ongelukkig en zat niet lekker in mijn vel'

Rensch openhartig: 'Ik was ongelukkig en zat niet lekker in mijn vel'

11 mei 2023 om 13:12

Devyne Rensch erkent dat het hem niet altijd even makkelijk afgaat bij Ajax. De twintigjarige verdediger brak in het seizoen 2020-2021 op achttienjarige leeftijd door, maar kende later een terugval.

Na zijn debuutjaar raakte hij zijn basisplaats kwijt. "Het was niet het jaar waarop ik had gehoopt. Ik was ongelukkig, zat niet lekker in mijn vel", zegt hij tegen Ajax Life. "Nu denk ik dat ik het misschien te groot maakte voor mezelf. Het was niet gek dat het iets minder ging." 

"Toen ik bij het eerste kwam, was iedereen heel tevreden over me", gaat Rensch verder. "Een seizoen later kon ik niet laten zien wat mensen van me verwachtten. Dan is het logisch dat ze bepaalde dingen gaan denken of zeggen. Daar moet je als speler mee dealen."

Met kritiek probeert Rensch zo goed mogelijk om te gaan. "Als je kritiek krijgt, betekent het dat mensen nog altijd een bepaalde verwachting van je hebben. Dat ze vinden dat je beter kan dan je laat zien", stelt hij. "Dat is alleen maar een goed teken, want dan heb je toch al dingen goed gedaan."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!