Timber: 'Plan van Ajax was half-half, bij Feyenoord dacht ik: hier ga ik het doen'

Feyenoord verkozen boven rentree bij Ajax: 'Het plan was een beetje half-half'

11 mei 2023 om 07:10

Quinten Timber had afgelopen zomer ook voor een stap naar Ajax kunnen kiezen. De middenvelder, op dat moment speler van FC Utrecht, ging naar eigen zeggen zijn gevoel achterna en koos voor Feyenoord.

Timber verruilde in zijn jeugdjaren de opleiding van Feyenoord voor die van Ajax. Jaren later keerde hij terug in Rotterdam-Zuid, al was een rentree in Amsterdam eveneens een optie. "Ajax had een heel plan met me. Maar ook weer niet, want het was een beetje half-half", zegt Timber bij Kick 't Met van Ziggo Sport. Toenmalig trainer Alfred Schreuder zag in Timber een rechtsback. "Want bij Ajax spelen ze best wel hoog met de backs. Dan kom je vanzelf op het middenveld terecht."

"Mijn gevoel bij Feyenoord was: hier ga ik het doen, met deze trainer en bij deze club. De cirkel was rond voor mijn gevoel", legt Timber uit. Zijn moeder probeerde hem aanvankelijk te verleiden om terug te keren bij Ajax, om daar met broer Jurriën samen te spelen. "Ze zei: Je gaat wel weer met Jur samenspelen, hè? Maar ik moest aan mezelf denken en ik weet dat Jurriën uiteindelijk ook blij voor me is. Soms vraag ik hem ook: Wat zou jij doen? Hij zegt: Bro, doe dat gewoon. Hij is heel makkelijk."

Kampioenschap
Na de gewonnen Klassieker in Amsterdam (2-3) zette Feyenoord een flinke stap richting de titel. De Rotterdammers werden groots onthaald bij terugkomst uit de hoofdstad. "In Amsterdam wordt het als normaal gezien om die wedstrijd te winnen, wij zijn nederig. Dat is het verschil", aldus Timber. "Aan het begin van het seizoen heerste binnen het team al het gevoel: wij kunnen dit doen (kampioen worden, red.). Niemand lette op ons, terwijl we wisten: we kunnen iets moois bereiken als team."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!