Godts doet zijn verhaal na bekerfinale: 'Vierde lag nog open, ik hapte toe'

Heitinga wijst zeventienjarige aan: 'Hij keek in mijn richting, ik hapte toe'

4 mei 2023 om 09:13
Laatste update: 4 mei 2023 om 10:27

Mika Godts heeft in Belgische media verklaard waarom hij een penalty voor Ajax nam in de finale van de KNVB Beker. Het zeventienjarige talent stelt dat er nog niet bepaald was wie de vierde strafschop zou gaan nemen.

Godts kwam in de winter over van RC Genk en maakte in de bekerfinale tegen PSV voor de tweede keer zijn opwachting in de hoofdmacht. Hoewel de aanvaller slechts vier minuten in het veld stond, besloot hij in de strafschoppenserie achter de bal te gaan staan. "Ik kwam vier minuten voor tijd in het veld, dus veel ballen had ik niet geraakt. Maar voor de penaltyreeks vroeg de coach wie wilde trappen", zegt Godts tegen Het Nieuwsblad.

"De eerste drie lagen vast, de vierde lag nog open. Hij keek in mijn richting, dus hapte ik toe." Ondanks de rake penalty van Godts trok Ajax aan het kortste eind. De Belg legt uit waarom hij niet bang was om naar voren te stappen. "Ik heb vooral veel vertrouwen in mijn traptechniek. Toen ik op de middenlijn stond, had ik wel zenuwen, maar ik vind: als je alles goed doet, kun je niet missen."