'Misselijk gedrag' in bekerfinale: 'Ik ergerde me wezenloos aan Ajax en PSV'

'Misselijk gedrag' in bekerfinale: 'Ik ergerde me wezenloos aan Ajax en PSV'

4 mei 2023 om 07:08

Guus Hiddink heeft zich flink geïrriteerd tijdens de finale van de KNVB Beker tussen Ajax en PSV. De voormalig trainer, die woensdag door de KNVB werd benoemd tot bondsridder, spreekt van 'misselijk gedrag'.

"Ik zou nooit trainer willen zijn van een team waarvan de spelers zich zo gedragen als die van PSV en Ajax bij de bekerfinale. Ik moet er niet aan denken", zegt Hiddink als voorzitter bij de algemene ledenvergadering van de Coaches Betaald Voetbal, geciteerd door De Telegraaf. Hiddink was zondag naar eigen zeggen 'in mineur' van wat hij zag. "Ik erger me bijna nooit aan het voetballen..."

"Maar nu ergerde ik me wezenloos aan het gedrag van de spelers van Ajax en PSV. Vooral in de eerste helft was er sprake van misselijk gedrag. De spelers waren alleen maar bezig met vals effectbejag." Zowel John Heitinga als Ruud van Nistelrooij was niet aanwezig bij de vergadering. Toch deed Hiddink een dringende oproep aan de aanwezige trainers. "We moeten deze mooie sport waardig houden. Daar hebben we als trainers ook een rol in. Wij zijn ook debet aan wat er op het veld gebeurt. In een tijd waarin we zaken willen veranderen, geven we in de bekerfinale het slechtste voorbeeld op het veld."