Trauner: 'Na de winst op Lazio naar Skihut gaan, was niet helemaal professioneel'

Trauner: 'Na de winst op Lazio naar Skihut gaan, was niet helemaal professioneel'

3 mei 2023 om 07:08

Gernot Trauner is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een ware volksheld onder de Feyenoord-supporters. De Oostenrijker durft inmiddels langzaam te dromen over het kampioenschap, wat de eerste prijs in zijn loopbaan zou zijn. Toch vindt hij de liefde die hij van de fans krijgt echt het mooist.

"Na de grote wedstrijden kwam het besef dat we echt voor de titel konden spelen", vertelt Trauner in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De grootste slag was natuurlijk dat we uit van Ajax wonnen. Toen we zes punten voor kwamen. Toen realiseerden we: nu moeten we heel scherp zijn en blijven. We hebben veel zelfvertrouwen en dat werd toen alleen nog maar meer."

Trauner vindt het prachtig dat hij zo geweldig is opgevangen door de Rotterdamse fans. Sinds zijn komst twee jaar geleden is hij het oogappeltje geworden van de Feyenoord-aanhang. "Mensen willen graag met me in contact komen. Ik ben vrijwel altijd open om de fans iets terug te geven. Dat vind ik belangrijk. Ik vind het mooi dat ze waarderen wat ik doe."

De Oostenrijker scoorde nog meer punten bij de aanhang, door na de overwinning in november in de Rotterdamse Skihut te verschijnen. Het moment ging viraal op social media, maar voor Trauner was het geen geplande actie. "Het kwam gewoon in me op. Ergens was het niet honderd procent professioneel van mij. Maar het was een speciale avond na de overwinning tegen Lazio. Of ik nog een keer in die Skihut terechtkom, zullen we nog zien."