Perez over Trauner en Slot

'Als je Trauner bij Ajax neerzet, zeggen mensen: wat een saaie lul'

3 april 2023 om 20:46

Spelers van Ajax en Feyenoord worden niet gelijk beoordeeld, stelt Kenneth Perez. De ESPN-analist vindt het lastig te zeggen welke Feyenoorders de ploeg van John Heitinga beter zouden maken.

"De lat ligt voor een speler bij Ajax hoger dan bij Feyenoord. Het is een andere druk", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Spelers van Ajax worden zwaarder beoordeeld dan spelers van andere clubs. Dat is ook niet erg, want Ajax klopt zichzelf op de borst, door te zeggen dat ze de beste zijn en de beste spelers hebben."

Perez noemt een voorbeeld waaruit volgens hem blijkt dat de aartsrivalen anders beoordeeld worden. "Als je Trauner bij Ajax neerzet, zouden mensen zeggen: wat een saaie lul. Bij Feyenoord brengt hij stabiliteit en is hij een betrouwbare verdediger." In het programma wordt geschetst dat het algemene beeld is dat weinig Feyenoord-spelers Ajax beter maken. "Het is een beetje oneerlijk, want een trainer heeft een hele grote impact op een team."

"Een goede trainer laat spelers er beter uitzien dan ze zijn. En andersom is dat net zo", aldus Perez, die wijst naar de hand van Arne Slot bij Feyenoord. "Je hebt één of twee op de tien trainers die echt het verschil maken. Voor de rest maakt het niet zo heel veel uit wie je er neerzet. Maar net die ene, dat zie je nu met Arne Slot, kan het verschil maken."