'Perfecte opvolger Kökcü' bijna transfervrij: 'Feyenoord of PSV, neem het risico'

'Perfecte opvolger Kökcü' bijna transfervrij: 'Feyenoord of PSV, neem het risico'

29 april 2023 om 14:58

Feyenoord en PSV krijgen het advies om werk te maken van de komst van Branco van den Boomen. Zijn voormalig trainer Mike Snoei is ervan overtuigd dat de 27-jarige middenvelder de kwaliteiten heeft voor de Eredivisie-top.

Snoei werkte bij De Graafschap met Van den Boomen samen, maar zag hem in 2020 naar Toulouse vertrekken. Met die club promoveerde de voormalig jeugdspeler van Ajax vorig seizoen naar de Ligue 1. Zelf was hij goed voor 12 goals en 21 assists in 37 duels en werd hij uitgeroepen tot beste speler van de Ligue 2. Ook op het hoogste niveau gaat het hem voor de wind met alweer 12 assists en 6 goals.

Toulouse staat bovendien knap twaalfde en speelt zaterdagavond de finale van de Coupe de France tegen Nantes. De kans is groot dat Van den Boomen na dit seizoen zijn transfervrije status gaat verzilveren. "Ik hoop dat hij de ambitie heeft om Oranje te halen. Dat zou een geweldige overwinning voor hem zijn. Hij heeft soms twee stappen terug moeten zetten, om er weer vier vooruit te gaan", vertelt Snoei aan de NOS.

Onder meer PSV zou interesse hebben. "Zijn vader is idolaat van die club, maar ik hoop dat Arne Slot serieus naar hem wil kijken. Met zijn dynamische spel is hij bij Feyenoord de perfecte opvolger van Orkun Kökçü, als die vertrekt", stelt Snoei. "Branco is straks transfervrij, dus ik zou zeggen: PSV of Feyenoord, neem het risico!"