Veltman kan Europa in: 'Als je dat in de zomer zei, had ik je voor gek verklaard'

Veltman kan Europa in: 'Als je dat in de zomer zei, had ik je voor gek verklaard'

29 april 2023 om 11:11

Joël Veltman speelt met Brighton & Hove Albion één van de beste seizoen uit zijn loopbaan. De Engelse club blijft verrassen tegen de grote teams in de Premier League en inmiddels is de kans op Europees voetbal volgend seizoen vrij groot.

"Mikken op de vijfde plek is nu vrij realistisch", vertelt Veltman over het droomseizoen van Brighton tegen het Algemeen Dagblad. "Als je me dat in de zomer voorhield, had ik je voor gek verklaard." Brighton staat op dit moment achtste in de Premier League met vijf punten achterstand op de nummer vijf Tottenham Hotspur. Die plek geeft aan het einde van dit seizoen recht op de groepsfase van de Europa League.

Veltman kreeg gaandeweg het seizoen ook een nieuwe trainer bij Brighton. De vertrokken Graham Potter werd vervangen door de Italiaan Roberto de Zerbi. "Honderd procent een upgrade. Potter legde de basis. Roberto wil echt van achteruit bouwen met overal driehoeken op het veld en middenvelders die naar de bal toe willen komen. Hij heeft alles gefinetuned. Dat Potter daar al mee bezig was, hielp. Hij plukt nu de vruchten van het fundament dat er al lag."