Veltman reageert op Ten Hag-vergelijking : 'Dat was niet te zien bij United'

Veltman reageert op Ten Hag-vergelijking : 'Dat was niet te zien bij United'

24 april 2023 om 12:25
Laatste update: 24 april 2023 om 12:34

Joël Veltman baalt als een stekker van de FA Cup-uitschakeling tegen Manchester United, dat na strafschoppen te sterk was. Wel is de Brighton & Hove Albion-verdediger trots op de complimenten van buitenaf voor de speelwijze van zijn ploeg.

Brighton wist United in de reguliere speeltijd op 0-0 te houden, maar trok aan het kortste eind in de penaltyserie. Veltman stelt in gesprek met Ziggo Sport dat hij liever met 3-0 of 4-0 verloren had. "Ja, uiteindelijk had ik dat liever gehad, maar we kunnen honderd procent trots op onszelf zijn. We hebben mooie wedstrijden te gaan in de Premier League. De hele top vier moet nog spelen tegen ons, dus daar moeten we ons nu op focussen."

Het veldspel van Brighton onder manager Roberto De Zerbi levert veel complimenten op, waaronder van Pep Guardiola. "We hebben een tactisch beleid in ons team gekregen. De trainer kent onze kwaliteiten vanuit achterin met meerdere zessen. Het is een mooi compliment, als zo'n iemand dat zegt", doelt Veltman op de lofzang van Guardiola. Op papier speelt United in ongeveer hetzelfde systeem. Brighton speelt volgens Veltman niet Ten Hag-achtig. "Dat was niet te zien bij United. Ik denk dat wij dat heel goed deden met onze twee zessen. We wilden de bal ook gewoon hebben en dat zag je ook."