Brighton & Hove Albion wil contract Veltman gaan verlengen

'Veltman maakt indruk op manager: contractverlenging bij PL-revelatie in de maak'

28 april 2023 om 12:37
Laatste update: 28 april 2023 om 12:43

Brighton & Hove Albion is zeer tevreden over Joël Veltman en wil het contract van de Nederlander gaan verlengen. Dat meldt The Athletic. Veltman streek in 2020 neer bij de Premier League-club, waarmee hij dit seizoen hoge ogen gooit. 

The Athletic meldt dat Brighton meer dan tevreden is over de prestaties van Veltman. De oud-speler van Ajax is een belangrijke schakel in de ploeg van manager Roberto de Zerbi. Dit seizoen kwam de Oranje-international al tot 27 competitieduels, waarin hij goed was voor één goal en één assist. 

Veltman heeft momenteel een aflopend contract bij The Seagulls. Brighton heeft een optie in het contract opgenomen om die verbintenis met een jaar te verlengen, maar de club hoopt hem nog langer te aan de club te binden. 

Veltman raakte eerder dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan de Ghanees Tariq Lamptey, maar is sinds de komst van De Zerbi een basisspeler. De club staat knap achtste, bereikte afgelopen zondag tegen Manchester United op een haar na niet de finale van de FA Cup werd door Wolverhampton Wanderers-trainer Julen Lopetegui al 'het best voetballende team ter wereld genoemd.'