Sparta-renaissance van Steijn verklaard: 'Hadden niet dezelfde selectie met Henk'

Verschil tussen Sparta van Steijn en Fraser verklaard: 'Ons werk gedaan'

25 april 2023 om 16:42

Het grote verschil tussen het Sparta van Maurice Steijn en dat van de opgestapte Henk Fraser is de samenstelling van de selectie. Dat verklaart Nourdin Boukhari tegenover de NOS. De assistent-trainer ziet dit seizoen alle puzzelstukjes op hun plek vallen in Rotterdam.

Boukhari merkt op dat Sparta vooral in de breedte sterker is geworden. "We hadden met Henk niet dezelfde selectie als nu. Overal hebben we nu twee goede spelers voor één positie en ook wat jonge spelers die zich nog graag wilden ontwikkelen in de Eredivisie. Heel veel spelers hebben zich ontwikkeld. Van Crooij, Saito en Shurandy Sambo. Tobias Lauritsen, die er al elf heeft gemaakt als spits. We zijn een hecht, goed team", stelt de oud-speler van de Kasteelheren. Hij wijst er wel op dat onder Fraser ook een achtste plek werd behaald in 2021.

Dit seizoen vergaat het Sparta desondanks nóg beter. De Rotterdammers evenaarden al het recordaantal punten en staan daardoor op een knappe vijfde plaats. Volgens Boukhari het gevolg van goed beleid. "Alles past precies. Dat is niet echt toeval, we hebben ons werk gedaan. Goed gekeken naar wat we missen en wat we konden halen en wat dat eigenlijk kostte."