Sparta-verdediger Pinto wekt belangstelling in Eredivisie en buitenland

Buitenlandse en Eredivisie-clubs richten pijlen op Sparta-back Pinto

25 april 2023 om 13:35

Het is nog altijd de vraag of Mica Pinto na dit seizoen nog speler van Sparta is. De 29-jarige verdediger heeft een aflopend contract op Het Kasteel en ziet een langer verblijf zelf wel zitten, maar heeft ook opties in binnen- en buitenland.

Pinto en Sparta waren met elkaar in gesprek over een nieuw contract, maar wisten elkaar daarin niet te vinden. Voor de linksback is desondanks de nodige interesse. Clubs uit de Eredivisie hebben het vizier op Pinto gericht, terwijl ook het buitenland voor hem lonkt. 

"We hebben geen overeenstemming bereikt. Ik speel hier nu vier jaar, deze club is voor mij speciaal", vertelde Pinto begin april bij ESPN. "Ik ben een beetje teleurgesteld, omdat ik ervoor openstond om te blijven. Helaas hebben we geen akkoord bereikt. Dat gebeurt soms in het voetbal, maar ik wil dat mensen me blijven herinneren. Ik heb altijd alles gegeven voor Sparta, daarom was ik wat emotioneel na het doelpunt (tegen Feyenoord, red.)."

De Luxemburger is lovend over Maurice Steijn. "De trainer is altijd eerlijk tegen mij geweest. Hij heeft de situatie proberen te herstellen. Als er iemand is die ik moet bedenken is het de trainer en de technische staf. Ja, ik wil graag blijven, maar het hangt niet van mij af, maar van de directie. Ik respecteer de besluiten, ook als we er niet uitkomen."

Na zijn prachtige treffer tegen sc Heerenveen (4-0) anderhalve week geleden, waren ook de fans van Sparta duidelijk. "Pinto nog een jaar, nog een jaar...!", klonk het op Het Kasteel.