Steijn komt terug op uitspraak na Twente-Sparta: 'Dan komt het vreemd over'

Steijn komt terug op uitspraak na Twente-Sparta: 'Dan komt het vreemd over'

24 april 2023 om 19:20
Laatste update: 24 april 2023 om 19:21

Maurice Steijn is teruggekomen op zijn woorden van na het duel tussen FC Twente en Sparta Rotterdam. De coach van de Rotterdammers begreep aanvankelijk weinig van de rode kaart die Shurandy Sambo kreeg, maar hij denkt daar nu anders over.

Sambo kreeg in Enschede een tweede gele kaart, nadat hij zijn goal provocerend vierde voor een vak met Twente-supporters. Steijn stelde dat hij de beslissing onterecht vond, omdat Sambo naar een camera gejuicht zou hebben. Nu komt de trainer van Sparta terug op zijn woorden. "Mij werd in de catacomben verteld dat Sambo in de camera had gejuicht", vertelt Steijn nu in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik had toen de beelden niet teruggezien."

"Inmiddels wel, en dan zie ik dat hij niet naar een camera juicht, maar gewoon naar het vak. In eerste instantie laat de scheidsrechter (Joey Kooij, red.) dat gaan, maar dan trekt hij de gele kaart op het moment dat Sambo wéér naar het vak juicht. Zeker die tweede actie had Sambo niet moeten doen", is Steijn duidelijk. "Dus dan kloppen mijn woorden van gistermiddag (zondagmiddag, red.) niet en komt het vreemd over. Ik had het zelf moeten terugkijken, in plaats van af te gaan op de dingen die mij verteld werden."

Op social media laat Sambo zelf ook nog even van zich horen. 'Als ik naar mezelf kijk, was het niet handig om mijn goal in de hoek van het stadion te vieren. Het was niets persoonlijks, gewoon emoties', schrijft de van PSV gehuurde back op Instagram. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shurandy Ruggerio Sambo (@shurandysambo)