Rechterhand Steijn bij Sparta kent straf na bizarre actie in duel met FC Twente

Rechterhand Steijn bij Sparta kent straf na bizarre actie in duel met FC Twente

24 april 2023 om 15:48

Jeroen Rijsdijk, assistent-trainer van Sparta Rotterdam, is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens het duel met FC Twente. De rechterhand van Maurice Steijn haalde Twente-verdediger Julio Pleguezuelo neer.

Rijsdijk blokkeerde Julio Pleguezelo bij de zijlijn, terwijl de bal nog in het spel was. De assistent-trainer stak zijn been uit en vloerde de Spanjaard van Twente, waarna hij met rood van het veld moest. 'Jeroen Rijsdijk heeft direct na afloop van de wedstrijd zijn excuses aangeboden voor deze actie en de schorsing voor twee wedstrijden is geaccepteerd door trainer en club', meldt Sparta op de clubsite. Steijn keurde het gedrag van Rijswijk zondagmiddag al ten strengste af en wil geen 'AS Roma-praktijken' bij zijn ploeg.

Sparta moet het tegen PSV en FC Volendam zonder Rijsdijk stellen. De Kasteelheren, die op de vijfde plek in de Eredivisie staan, strijden nog voor een Europees ticket. Door de 3-3 remise in Enschede blijft het gat op de ranglijst met Twente één punt.