'Pure frustratie en irritatie' bij Feyenoord-spits Gimenez

'Pure frustratie en irritatie' bij Gimenez: 'Mist nu Feyenoord-Real bijvoorbeeld'

21 april 2023 om 00:00
Laatste update: 21 april 2023 om 00:02

Santiago Gimenez gaat een onrustige nacht tegemoet, verwachten Kenneth Perez en Pierre van Hooijdonk. Niet alleen werd hij met Feyenoord uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League, ook kreeg hij in de slotminuten van de verlenging een rode kaart.

Gimenez was zijn frustraties niet de baas en plantte zijn noppen in het onderbeen van Gianluca Mancini. De rode kaart van scheidsrechter Anthony Taylor was onvermijdelijk. "Het is vooral heel vervelend voor hemzelf", zegt Perez bij ESPN over de actie van Gimenez.

"Volgend seizoen kan Feyenoord zomaar in een geweldige Champions League-poule komen. Dan mist hij een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Real Madrid", aldus de Deense analist, die Gimenez zijn gram zag halen. "Het is pure frustratie en pure irritatie over het feit dat hij zijn stempel niet heeft kunnen drukken in twee topwedstrijden tegen AS Roma."

Van Hooijdonk noemt het 'een heel rare overtreding'. "Hij denkt: ik ben niet veel aan de bal geweest en heb dé kans gekregen in de verlenging..." Perez: "Hij zal zichzelf écht hebben willen laten zien in deze wedstrijden. Helaas heeft hij dat het niet kunnen bewijzen aan zichzelf en zijn omgeving."