Spelersrapport: twee uitblinkers bij Feyenoord, geen enkele onvoldoende

Feyenoord op rapport: twee uitblinkers, ondanks eliminatie géén manco's

20 april 2023 om 23:44

De halve finale van de Europa League leek binnen handbereik, maar Feyenoord kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. In de verlenging trok AS Roma aan het langste eind: 4-1. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een fascinerende avond in Stadio Olimpico.

Justin Bijlow - 6,5: Feyenoord heeft twee keepers van hoge kwaliteit in huis en de allerbeste - Bijlow - herinnerde in Rome iedereen eraan hoe goed hij daadwerkelijk is, ook al moest hij liefst vier keer vissen.

Lutsharel Geertruida - 8: Roma probeerde Geertruida uit zijn spel te halen, maar de rechtsback hield zijn hoofd koel en was belangrijk voor Feyenoord. Zo volwassen, dat zullen ook de scouts van Europese topclubs hebben gezien.

Gernot Trauner - 6: één zwak moment van Trauner na 88 minuten, en het was meteen raak. De Oostenrijker had geen antwoord op een geniale actie van Paulo Dybala en kwam ook te laat om Stephan El Shaarawy het scoren te beletten.

Dávid Hancko - 6,5: al het hele seizoen is Hancko haast op geen fout te betrappen en dat was ook donderdagavond het geval. De pure klasse van de Roma-middenvelders en -aanvallers gaf echter doorslag.

Quilindschy Hartman - 8: de backs van Feyenoord maakten veel indruk, dus net als Geertruida krijgt Hartman een hoog cijfer. De linksback maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte en vergat zichzelf alleen te belonen met een assist of goal.

Mats Wieffer - 7: niet voor het eerst had hij even nodig om erin te komen. Toen dat eenmaal was gebeurd, speelde Wieffer een dijk van een wedstrijd. In de verlenging was de pijp leeg.

Orkun Kökcü - 6,5: hoe langer de wedstrijd duurde, hoe minder vaak Kökcü aan de bal kwam. En dat betekent meestal slecht nieuws voor het spel van Feyenoord. Er werd veel van de aanvoerder gevraagd tegen de woeste Romeinen.

Sebastian Szymanski - 7: de assist van Szymanski voor de 1-1 van Paixão was er één om in te lijsten. Soms leek hij onder te sneeuwen in het fysieke geweld, maar bij het Poolse loopwonder ligt een bevlieging altijd op de loer.

Alireza Jahanbakhsh - 5,5: net als vorige week behoorde Jahanbakhsh tot de mindere spelers op het veld. De Iraniër maakt vooral verkeerde keuzes en had een ongelukkige rol bij de 1-0 door het schot van richting te veranderen.

Santiago Gimenez - 5,5: al na een paar minuten ging er een Romein op zijn wreef staan, ten teken dat Gimenez een zware avond tegemoet zou gaan tegen drie boomlange centumverdedigers. Eén kans kreeg de Mexicaan, en die schoot hij hoog over. Een minuut voor tijd kregen zijn frustraties de overhand: rood.

Oussama Idrissi - 5,5: ruim een uur duurde het optreden van Idrissi en veel plezier beleefde hij er niet aan. De vleugelaanvaller kwam - opvallend genoeg - vrijwel alleen maar in beeld als er verdedigd moest worden.

Invallers
Igor Paixão - 7: viel na 64 minuten in voor Idrissi en was goud waard door met zijn 1,67 meter de 1-1 binnen te koppen. De rol van matchwinner werd hem echter niet gegund door Roma.
Danilo - 5,5: viel na 74 minuten in voor Jahanbakhsh en slaagde er geen moment in zijn stempel te drukken. Niet op rechts en niet in het midden. De Braziliaan komt zichtbaar wedstrijdritme tekort.
Marcus Pedersen - x: viel na 91 minuten in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.
Marcos López - x: viel na 106 minuten in voor Hartman en speelde te kort voor een beoordeling.
Javairô Dilrosun - x: viel na 106 minuten in voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 6,5: de trainer van Feyenoord, die met Paixão weer eens een scorende buitenspeler inbracht, kan niet anders dan apetrots zijn op zijn spelers. Het was echter niet genoeg om Roma de baas te blijven.