Italiaanse pers: Feyenoord matig, maar één 'veteraan' valt op

Italiaanse pers: Feyenoord matig, maar één 'veteraan met veel kwaliteit' valt op

14 april 2023 om 07:00

Het zat op beslissende momenten niet tegen, maar Feyenoord heeft na de thuiszege op AS Roma (1-0) goede papieren voor de halve finale van de Europa League. Dít schrijft de Italiaanse pers na het bezoek aan De Kuip.

Mats Wieffer tekende na 53 minuten voor de enige goal, waardoor Feyenoord over een week met een voorsprong aan de return begint. In Italië zijn de druiven zuur. 'Wat een pech: een penalty op de paal, een bal op de lat en twee blessures. Maar de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord is nog te verhelpen', concludeert La Gazzetta dello Sport.

'Het was onverdiend, maar Mats Wieffer besliste de wedstrijd met zijn doelpunt. Over een week staat Feyenoord een bomvol Stadio Olimpico te wachten. Dáár moet het gebeuren voor Roma, tegen een matige ploeg die niet tot de topfavorieten behoort voor de Europa League-eindzege.'

Erg onder de indruk is de roze sportkrant niet van de Eredivisie-koploper. 'Het spel van de Nederlanders hing soms van toevalligheden aan elkaar. Alles moest van Orkun Kökcü komen. Vanaf de vleugels, waar Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi het moeilijk hadden, kwam weinig gevaar en Santiago Gimenez werd verdoofd door Chris Smalling. Roma heeft verloren, maar wees gerust: de weg naar de halve finale van de Europa League is nog vrij.'

Il Corriere dello Sport spreekt van 'veel fouten en ook veel pech' voor Roma. 'Een gemiste strafschop van Lorenzo Pellegrini, een kopbal op de lat van Roger Ibañez en de blessures van Paulo Dybala en Tammy Abraham... Alles ging mis.' Sport Mediaset schrijft dat 'een optreden van topniveau nodig is om toegang te krijgen tot de halve finale'. 'Feyenoord legde meer strijd dan finesse aan de dag'.

De beste man aan Feyenoord-zijde, aldus Mediaset: Kökcü. De aanvoerder krijgt een 7 voor zijn optreden. 'Hij speelt als een veteraan, met veel kwaliteit. Zelfs onder druk komt hij nooit in de problemen.' Voor matchwinner Wieffer is een 6,5 weggelegd. 'Hij riskeerde meer dan eens zijn tweede gele kaart, maar toonde durf met zijn rake volley.'

De cijfers van Calciomercato: Bijlow 6, Geertruida 6,5, Trauner 5,5, Hancko 6,5, Hartman 6, Kökcü 7, Wieffer 7, Szymanski 6, Jahanbakhsh 6, Gimenez 6, Idrissi 6, Slot 6,5.

De cijfers van Eurosport: Bijlow 6, Geertruida 6,5, Trauner 6,5, Hancko 6, Hartman 6,5, Kökcü 7, Wieffer 6,5, Szymanski 6,5; Jahanbakhsh 6, Gimenez 6, Idrissi 7, Slot 6,5.