Wieffer over stormachtige ontwikkeling

Feyenoord-matchwinner Wieffer denkt 'thuis op het bankie' wel eens over opmars

13 april 2023 om 23:40
Laatste update: 13 april 2023 om 23:43

Mats Wieffer staat niet al te vaak stil bij zijn stormachtige ontwikkeling. De middenvelder van Feyenoord gaf zijn indrukwekkende debuutseizoen in De Kuip donderdagavond extra glans door de enige treffer te maken in het duel met AS Roma

"Ik probeer het wel, maar het gaat allemaal heel snel", aldus Wieffer na afloop op de persconferentie, geciteerd door NU.nl. "Vooral ná het seizoen zal ik er langer bij stilstaan. Het is natuurlijk allemaal heel mooi hoe het op dit moment gaat. Al moet ik wel zeggen: als ik thuis op het bankie lig, denk ik weleens dat het vrij goed gaat."

De middenvelder tekende in de 53e minuut voor de prachtige 1-0. "Ik hoor altijd dat ik vaker moet schieten. Ik had nu de tijd om te denken en dacht: nu schiet ik ‘m gewoon, ook al gaat-ie het stadion uit. Dat heb ik een keer eerder gedaan en toen ging de bal er ook in (tegen Fortuna Sittard op 26 februari, red.). Hij vloog er lekker in."

De Oranje-international voorziet een zware klus volgende week in Rome. "Dit was een heel mooie wedstrijd. We hebben goed gespeeld en ik speelde zelf ook prima, denk ik. Maar het is nog niet gespeeld. Het ligt heel dicht bij elkaar. We moeten volgende week scherp zijn."