Reijnders hoorde nog niets van Ajax

Ajax-transfertarget hoorde nog niks: 'Ga ervan uit dat ze zich niet hebben gemeld'

12 april 2023 om 07:43
Laatste update: 12 april 2023 om 09:34

Tijjani Reijnders heeft nog niks gehoord van Ajax. Dat laat de middenvelder van AZ weten in een interview met Voetbal International. Vorige maand werd hij, ook tot zijn eigen verbazing, in verband gebracht met de Amsterdammers.

Destijds bracht De Telegraaf naar buiten dat Ajax interesse zou hebben in Reijnders, die in de zomer de overstap zou moeten maken. "Ik werd vorige maand op een dag wakker, keek op mijn telefoon en die zat helemaal vol met berichtjes. Omdat er in het nieuws was gekomen dat Ajax belangstelling zou hebben. Ook voor mijzelf was dat een verrassing", aldus de 24-jarige. 

Ajax zou toen ook al hebben geïnformeerd bij zijn zaakwaarnemer, iets waar hij zelf niets van weet. "Mijn zaakwaarnemer heeft me nooit iets gezegd over mogelijke belangstelling van Ajax. Dus ik ga ervan uit dat ze zich niet hebben gemeld. Anders had ik dat wel geweten. Het is een mooi compliment als je in verband wordt gebracht met andere topclubs. Verder kan ik er niet zoveel mee."

De geboren Zwollenaar laat zich niet van de wijs brengen door interesse van andere clubs. "Dat zit niet in mijn karakter. Ik heb het erover met mijn vader en ook met de trainer. Voor mij is het simpel: ik ga elke wedstrijd op dezelfde manier aan, wat er verder ook om me heen gebeurt. Dat is de enige manier om je niveau te halen. Alles begint met constant presteren, over een langere periode."

Zomers vertrek
Reijnders, die niet heel lang geleden zijn contract bij AZ nog verlengde tot medio 2027, gaat niet zomaar weg. "Stel dat ik alsnog een mooie transfer kan maken, dan heeft ook AZ daar door het nieuwe contract meer profijt van. Ik zal niet zomaar voor een andere club kiezen. In de onderste regionen van een topcompetitie voetballen, pas niet bij mijn manier van spelen."