Mislintat: 'Kwam ook naar Ajax als ik 100 miljoen moest verdienen'

'Kwam ook naar Ajax als ik 100 miljoen moest verdienen, vind hier werken geweldig'

11 april 2023 om 22:11

Sven Mislintat weet nog niet hoeveel geld hij mag uitgeven bij Ajax in de komende transferzomer. De Duitser ziet ook dat Klaas-Jan Huntelaar in de afgelopen weken goed werk heeft verricht, terwijl hij niet wil spreken van een gebrek aan kwaliteit in de huidige selectie van de Amsterdammers.

Ajax heeft een dramatische transferzomer achter de rug. Mislintat moet komende zomer voor beter werk gaan zorgen. "De huidige staat van de selectie is het gevolg van wat er afgelopen zomer is gebeurd", zegt de nieuwe directeur voetbalzaken van de Amsterdammers tegen Voetbal International. "Ik wil niet zeggen dat er een gebrek is aan kwaliteit. Er zijn zo veel spelers vertrokken, dat je een hoop zaken opnieuw moet organiseren. (...) Het is daardoor logisch dat het dit seizoen nog niet gelukt is om vanaf dag één datgene te leveren wat iedereen bij Ajax eist."

"Het is niet zo dat er de afgelopen maanden niks is gebeurd bij Ajax omdat er geen technisch directeur was", gaat Mislintat verder. "Het werk lag niet stil. Klaas-Jan Huntelaar heeft het de afgelopen weken uitstekend gedaan. Hij heeft al wat dingen aan me laten zien en daarvan ben ik overtuigd. Misschien zijn er spelers die graag willen weten wie hier volgend seizoen de trainer is en wie de technisch directeur, maar het eerlijke verhaal is dat ze dat niet weten. Het is ook nooit zeker."

Mislintat weet nog niet wat zijn transferbudget wordt in de komende window. "Dat gaan we later nog bespreken. Edwin van der Sar heeft me uitgelegd wat de mogelijkheden zijn, al is dat ook afhankelijk van de resultaten van dit seizoen. Ik ben wat dat betreft erg bescheiden. Ik zeg niet: ik kom alleen als ik honderd miljoen kan uitgeven. Ik kom zelfs als ik honderd miljoen moet verdienen, want het idee om bij Ajax te werken vond ik fantastisch. Ik werk graag bij een club die iets betekent voor de mensen en die dat ook uitstraalt."