Mislintat over transfertargets Ajax

Mislintat over spelers met eventuele vertrekwens: 'Denk niet dat Ajax haast heeft'

11 april 2023 om 19:45
Laatste update: 11 april 2023 om 19:50

Sven Mislintat heeft dinsdag tijdens zijn presentatie als nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax stilgestaan bij de contractsituaties van een aantal spelers die komende zomer weleens zouden kunnen vertrekken. Zo staan hem gesprekken met onder anderen Dusan Tadic en Mohammed Kudus te wachten.

Mislintat werd dinsdag officieel gepresenteerd door Ajax. De vijftigjarige Duitser kan meteen aan de slag met een aantal prangende dossiers, waaronder de contractsituatie van Tadic, wiens verbintenis na volgend seizoen afloopt. Met Kudus, Edson Álvarez en Jurriën Timber heeft Ajax bovendien een drietal spelers dat afgelopen zomer al een transfer wilde maken.

"Ik denk niet dat Ajax haast heeft", aldus Mislintat, geciteerd door Het Parool. "Er loopt vrijwel geen speler uit zijn contract. Bovendien is achter de schermen onder anderen door Huntelaar al veel overleg gevoerd met spelers en zaakwaarnemers. Ajax heeft echt niet stilgestaan."

De kersverse directeur voetbalzaken gaat zich de komende weken beter verdiepen in de selectie. "Ik heb vanaf de Europa Leaguewedstrijden tegen Union Berlin alle duels van Ajax gezien. Ik moet mij een beeld vormen van de hele selectie, en dat kan ik nu ook doen in persoonlijke gesprekken. Ik begin officieel op 19 mei, maar ik bereid me daar zeer goed op voor."

Mindere resultaten
Mislintat vindt het niet vreemd dat de resultaten van Ajax dit seizoen minder zijn. "Als twee spelers uit hun contract lopen en vijf anderen voor veel geld worden verkocht, moet je niet raar opkijken als het daarna minder gaat. Het is aan ons allemaal om van Ajax weer een team te maken dat in Nederland alle prijzen kan winnen, de groepsfase van de Champions League haalt en ook Europees overwintert."