Mislintat maakte al snel indruk bij Ajax: 'Hij is Ajax extreem gaan volgen'

Van der Sar: 'Ik ben onder de indruk van hoe hij het Ajax-elftal bekijkt'

11 april 2023 om 20:19

Edwin van der Sar is onder de indruk van Sven Mislintat, na de eerste gesprekken die hij voerde met de nieuwe directeur spelerszaken van Ajax. Van der Sar laat zich ook uit over Klaas-Jan Huntelaar en Jan van Halst.

Van der Sar vertelt tegenover de clubkanalen van Ajax dat hij blij is met de komst van Mislintat. De algemeen directeur wil namelijk geen sportief directeur zijn. "Ik bekijk niet alle scoutingsrapporten ga niet naar elke wedstrijd. Als ik een interessante speler zie, drop ik uiteraard de naam, maar Sven zal met de scoutingsafdeling het meeste werk moeten gaan doen. Hij moet ervoor zorgen dat we de spelers binnen gaan halen, die Ajax nodig heeft om weer successen te behalen."

Mislintat heeft al een goede indruk weten te maken op Van der Sar, zo vertelt de voormalig doelman. "Sinds de gesprekken zijn gestart, is Sven Ajax extreem gaan volgen. Ik ben onder de indruk van hoe hij het elftal heeft bekeken en zijn opmerkingen erover. Hij komt niet zomaar binnenvallen. Het is fijn om te zien en te weten dat we goede stappen gaan maken met de kwaliteitsimpuls die de organisatie krijgt. Naar het kampioenschap en Europees presteren willen we heen gaan."

Huntelaar en Van Halst
Huntelaar zal zich nu vooral bezig gaan houden met Jong Ajax, zo vertelde Mislintat al. De oud-spits gaat het Onder 18-elftal eveneens in de gaten houden. "Ook zal hij gaan rapporteren aan Sven, die hij gaat ondersteunen", stelt Van der Sar. "Dat is heel belangrijk voor Klaas-Jan, om zichzelf door te ontwikkelen. Voor ons is het belangrijk om het Ajax-DNA in de organisatie te hebben. We kijken ernaar uit om dat te laten werken."

Ajax stelde Van Halst daarnaast aan als voetbalcommissaris. Van der Sar had daar minder invloed op, aangezien de rvc de zoektocht leidde. "Ik heb een aantal weken geleden ook een goed gesprek gehad met Jan. Ik ken hem al langer, hij heeft een mening en kijk op voetbal en hij durft zijn zegje te doen. Daarnaast is hij ook commercieel en algemeen directeur geweest bij FC Twente en hij heeft een eigen bedrijf, dus hij kan op veel facetten meedenken, maar met name met het voetbaltechnische met de technisch directeur en trainer."