Edwin van der Sar heeft zware maanden achter de rug

Van der Sar blikt terug op zoektocht naar td: 'Afgelopen maanden waren zwaar'

11 april 2023 om 18:23

De zoektocht naar een nieuwe directeur voetbalzaken was een lastige periode voor Edwin van der Sar. De algemeen directeur van Ajax maakte onlangs aan die onzekere fase een einde door Sven Mislintat aan te stellen. Hij werd dinsdag officieel gepresenteerd in Amsterdam.

"De afgelopen maanden waren zwaar", aldus Van der Sar in gesprek met het clubkanaal van Ajax. "Dat de zoektocht er moest komen, was duidelijk. We hebben een extern bureau ingeschakeld. Die heeft een longlist gemaakt met een aantal criteria die wij als Ajax belangrijk vinden: attractief voetbal, aanvallend voetbal en kansen voor jeugdspelers. Dan kom je tot een lijst, en vanuit daar ga je een gesprek aan."

Wat volgde was een periode waarin Van der Sar een groot aantal gesprekken voerde, zowel in Nederland als in het buitenland. "Uiteindelijk kom je tot een lijst, en dan heb je er vijf. Dan vlieg je naar het buitenland en voer je gesprekken in Nederland, wat je zo goed mogelijk onder de radar probeert te houden. Op die manier kom je tot een select groepje en vanuit daar probeer je de deal rond te maken met de kandidaten die je graag bij Ajax wilt."

Uiteindelijk viel de keuze op Mislintat, in wie de voormalig topkeeper veel vertrouwen heeft. "Het is een open kerel. De gesprekken die we gehad hebben waren goed. Maar het belangrijkste is het voetbal. Hoe denk je daarover? En over jonge spelers en scouting. Op die manier hebben we eigenlijk de gesprekken tot een goed einde kunnen brengen."