Mislintat geeft duidelijk Bosz-signaal af bij Ajax: 'Heitinga staat nu op één'

Mislintat geeft duidelijk Bosz-signaal af bij Ajax: 'Heitinga staat nu op één'

11 april 2023 om 16:32

John Heitinga staat nu op één bij Ajax, stelt kersvers directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser heeft ook een verleden met Peter Bosz, maar volgens Mislintat is het allesbehalve zeker dat de clubloze trainer naar Amsterdam komt.

Dinsdag werd Mislintat officieel aangesteld als de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. Er wachten direct een aantal prangende dossiers op hem, waaronder de invulling van de trainerspositie. Heitinga staat in ieder geval tot het einde van het seizoen voor de groep, maar het is nog niet duidelijk wie de coach van Ajax in de volgende voetbaljaargang wordt. "Natuurlijk is die mogelijkheid er", zegt Mislintat bij de NOS over een mogelijk vaste aanstelling van Heitinga.

"Hij is de trainer en doet het heel erg goed. Vandaag (dinsdag, red.) heb ik mijn eerste gesprek met hem", vervolgt de directeur, die stelt dat het allesbehalve zeker is dat Bosz terugkeert in de Johan Cruijff Arena. "Een plus een is niet altijd twee. Peter en ik hebben kort samengewerkt in Dortmund, maar toen ben ik ook al snel naar Arsenal gegaan. En dat ik hem gepolst heb om trainer te worden bij Stuttgart heeft niets met Ajax te maken. John is nu de trainer, hij staat op een."

Heitinga lijkt dus een goede kans te maken om te blijven zitten als hoofdtrainer. Toch heeft Mislintat eerst andere prioriteiten bij zijn nieuwe club. "Ik ga nu gesprekken voeren. De mensen leren kennen. Het gaat om teamsprit: ik wil een teamspeler zijn met open communicatielijnen. Ik wil de club leren kennen, al is dat bij een club met meer dan 500 medewerkers niet eenvoudig."