'Zeg niet dat Slot dankzij ons successen boekt, maar wij hebben voorwerk gedaan'

'Zeg niet dat Slot dankzij ons successen boekt, maar wij hebben voorwerk gedaan'

9 april 2023 om 12:10

Zeljko Petrovic stelt dat Arne Slot 'de beste trainer van Nederland en een echte gentleman is'. Wel constateert de Montenegrijn dat Slot bij Feyenoord ook profiteert van het werk van voorganger Dick Advocaat.

Met Cor Pot zei een andere assistent al dat De Kleine Generaal meer credits verdient. "Ik zeg niet dat Slot nu dankzij ons successen boekt, maar wij hebben wel wat voorwerk gedaan", stelt Petrovic bij de NOS. "Zo werkt het bijna altijd als de ene staf de andere opvolgt. Onder Advocaat was Kökçü nog een beginnende speler. Geertruida heeft inmiddels een basisplaats veroverd. Bij ons was de beste speler, Sinisterra, lang geblesseerd, maar wij bleven hem vertrouwen geven."

Petrovic spreekt desondanks niets dan lof over de succesvolle oefenmeester van de Rotterdammers. "Slot heeft de ploeg met zijn eigen idee van voetballen verder ontwikkeld. De fitheid van de ploeg, de manier van spelen met veel druk, hoog tempo en een goede structuur in het elftal. Wat hij doet, is ongekend. Ik vind het een genot om naar te kijken. Daarnaast heeft Slot de gunfactor. Een nette jongen, goed met zijn woorden. Fantastisch."

Petrovic twijfelt er niet aan dat Feyenoord kampioen wordt. "En hopelijk blijft Slot daarna gewoon. Feyenoord gaat zich versterken met het geld uit de Champions League. Dan kan Slot hier nog jaren door. Hij kan nu naar een club in Engeland gaan, waar hij tegen degradatie moet vechten. Of hij blijft bij Feyenoord, wordt nog eens kampioen en gaat dan naar een buitenlandse topclub waar hij om de prijzen speelt. Dat verdient hij."