Arne Slot ziet verharding in de maatschappij

Slot cynisch: 'Kan nu mijn dochter van zestien veilig naar alle festivals sturen'

8 april 2023 om 09:20
Laatste update: 8 april 2023 om 09:27

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft op de persconferentie in aanloop naar het duel met RKC Waalwijk een pleidooi gehouden voor vriendelijkere omgangsvormen. De 44-jarige oefenmeester merkt op dat de samenleving 'verhard' is.

Donderdagavond maakte de KNVB verscherpte maatregelen bekend, daags na de ontspoorde Klassieker in De Kuip. "Je zou willen dat je de samenleving vijftien, twintig jaar kon terugspoelen qua hoe we met elkaar omgaan, maar dat is helaas niet mogelijk. We zijn er allemaal verantwoordelijk voor dat de wereld wat aangenamer wordt. Het is overduidelijk dat het voetbal constant gebruikt wordt als voorbeeldfunctie", aldus Slot.

"Ik ben blij dat er niets meer gegooid mag worden. Nu kan ik mijn dochter van zestien veilig naar alle festivals sturen", vervolgt een cynische Slot, die nog een anekdote gebruikt ter illustratie van het probleem. "Ik reed naar huis na Sparta-uit en er was een verkeersregelaar bij een wegafsluiting, maar een meneer wilde doorrijden. Die man stapte uit en begon te vechten. Ik zie wel verharding in de maatschappij."