Manchester United verslaat Brentford

United wint zonder gepasseerde Weghorst moeizaam maar verdiend van Brentford

5 april 2023 om 23:08

Manchester United heeft woensdagavond op Old Trafford een minimale overwinning geboekt op Brentford: 1-0. Marcus Rashford tekende halverwege de eerste helft voor de enige goal van de avond. 

Waar manager Erik ten Hag de laatste weken vasthield aan een basisplaats voor Wout Weghorst, was dat woensdag niet het geval. De Nederlander, die de afgelopen periode op veel kritiek kon rekenen, begon op de bank. Hij moest zijn plek afstaan aan Jadon Sancho. 

United, dat de drie Premier League-duels hiervoor niet wist te scoren, begon goed. Antony, Sancho en Rashford oogden fris en gevaarlijk. Laatstgenoemde kreeg na een klein halfuur spelen de bal van de uitblinkende Marcel Sabitzer. De Engelsman faalde niet: 1-0.

Ten Hag kreeg nog voor rust een tegenslag te verwerken. Luke Shaw moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Tyrell Malacia. Na rust werd Brentford beter. De ploeg die eerder dit seizoen met liefst 4-0 te sterk was, werd echter niet heel gevaarlijk. Ook topschutter Ivan Toney wist geen potten te breken. 

United trok de drie punten uiteindelijk over de streep, waardoor het wegloopt bij concurrent Tottenham Hotspur. The Mancunians staan nu gedeeld derde, samen met Newcastle United, dat een beter doelsaldo heeft.