LIVE-discussie: Ten Hag grijpt in en zet Weghorst na negentien duels op de bank

LIVE-discussie: Ten Hag grijpt in en zet Weghorst na negentien duels op de bank

5 april 2023 om 20:28

Wout Weghorst is voor het eerst gepasseerd door Erik ten Hag bij Manchester United. De Oranje-international moet op de bank beginnen bij het Premier League-duel met Brentford omdat zijn landgenoot ingrijpt.

Tegen Brentford gaat Marcus Rashford als spits spelen, waardoor er op de flank een plekje vrijkomt voor Jadon Sancho. Dat is de enige wijziging die Ten Hag doorvoert in zijn ploeg. Voor de rest treedt Man United met dezelfde namen aan als tegen Newcastle United.

United verloor afgelopen verkeert de laatste weken in slechte vorm. Zo verloor het afgelopen weekend ook van Newcastle. Weghorst kwam matig voor de dag in dat duel en na afloop maakte de Engelse pers gehakt van hem. In alle competities maakte de Oranje-international nog maar twee treffers voor The Red Devils, waardoor zijn krediet langzaam op begint te raken. Weghorst werd in zijn periode bij United tot dusver altijd opgesteld. Hij speelde daardoor al negentien duels.

Voor United staat er veel op het spel tegen Brentford. Het bezit niet langer een plek in de top-vier na de matige resultaten van de afgelopen weken. Tottenham Hotspur, dat nu vierde staat, heeft wel meer duels gespeeld.

De volledige opstelling van United: De Gea; Dalot, Varane, Martínez, Shaw; McTominay, Sabitzer; Antony, Fernandes, Sancho; Rashford.