Brobbey zorgt voor discussie voor Klassieker: 'Kan er met mijn verstand niet bij'

Brobbey zorgt voor discussie voor Klassieker: 'Kan er met mijn verstand niet bij'

5 april 2023 om 19:36

De situatie van Brian Brobbey zorgt voor discussie in de studio van ESPN. De spits begint weer op de bank bij Ajax in de beker-Klassieker en dat zet Kees Kwakman, Kenneth Perez en Mario Been aan het denken.

Tegen Go Ahead Eagles kreeg Brobbey de kans in de basis, maar in De Kuip moet hij weer vanaf de zijlijn toekijken. "Eigenlijk zou je Brobbey pas kunnen beoordelen als je hem nou eens tien wedstrijden in de spits laat spelen", begint Kwakman voorafgaand aan De Klassieker bij ESPN. "Laat hem ook eens negentig minuten staan, ik neem aan dat hij het fysiek nu toch een keer vol gaat houden."

"Hij is nog steeds bijna de topscorer van Ajax, dat is natuurlijk ook best gek. Ik vind ook dat je meer van hem mag verwachten, hoor", gaat Kwakman verder. Perez denkt dat Brobbey zichzelf ook achter de oren zal krabben "Ik kan me voorstellen, als Brobbey... Als je gratis weg bent gegaan en je club zo gek is om zeventien miljoen te betalen voor je, denk je: nou, als ik nu niet ga spelen..."

Been vindt de geluiden over de fysieke staat van Brobbey opvallend. "Wat mij wel opvalt, van wat er gesuggereerd wordt over hem: hij is niet fit en kan niet negentig minuten spelen. Ik kan daar niet bij met mijn verstand. Hij mag ook nog van zondag tot zondag rusten, want Ajax heeft op deze week na geen midweekse wedstrijden meer. Dan is het verrassend dat een jongen van die leeftijd niet fit is. In deze Klassieker, met veel ruimte, kies ik eerder voor Brobbey dan voor Tadic.