Onbegrip bij Michiel Kramer: 'Dan wordt Brobbey makkelijk topscorer'

Onbegrip bij Michiel Kramer: 'Dan wordt Brobbey makkelijk topscorer'

3 april 2023 om 16:40

Michiel Kramer begrijpt niets van de reserverol van Brian Brobbey bij Ajax. De ervaren spits van RKC Waalwijk zou, als hij de Amsterdammers was, altijd een basisplaats inruimen voor zijn vakgenoot.

"Hij heeft toch al elf goals gemaakt met geringe speelminuten", zegt Kramer bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Volgens mij wordt er gediscussieerd of hij er het maximale uithaalt, ook op trainingen. Maar de wedstrijd is jouw piek van de week. Als je daarin goed presteert, kun je wat mij betreft een keer een mindere dag hebben op maandag of dinsdag. Blijkbaar wordt dat niet echt geaccepteerd en wordt er meer van hem gevraagd."

Ajax-coach John Heitinga vertelde eerder, net als voorganger Alfred Schreuder, dat Brobbey moeite heeft om het negentig minuten vol te houden en ook geen drie duels in een week kan spelen. Kramer lijkt daar geen boodschap aan te hebben. "Als hij in de basis begint, denk ik dat hij makkelijk topscorer wordt. Bij Ajax krijg je vier, vijf honderd procent kansen in een wedstrijd. Dus ja, ik zou altijd met Brobbey spelen, omdat het de meest pure spits is in de selectie van Ajax. Tadic zou ik gewoon links zetten."

Brobbey stond dit seizoen dertien keer in de basis in de Eredivisie en viel dertien keer in. Hij scoort gemiddeld één keer per 116 minuten. Tegen Go Ahead Eagles verscheen de spits aan de aftrap, maar kon hij het verschil niet maken (0-0).