Spanning in Alkmaar: 'Heel de club kijkt uit naar wedstrijd tegen Real Madrid'

Meerdink ziet zoon schitteren in Youth League: 'Geweldig voor zijn ontwikkeling'

15 maart 2023 om 09:55
Laatste update: 15 maart 2023 om 16:11

Martijn Meerdink is trots op de ontwikkeling van zijn zoon Mexx Meerdink (19), die woensdag met AZ in de Youth League aantreedt tegen Real Madrid. In de vorige ronde schakelde AZ O18 al de leeftijdsgenoten van FC Barcelona uit (0-3).

Meerdink staat woensdag met bovengemiddelde interesse langs de lijn. "Spelen tegen Real Madrid is natuurlijk geweldig voor zijn ontwikkeling", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad over zijn zoon. "Van het team in de Youth League is Mexx de aanvoerder. Hij maakt de meeste minuten van die ploeg en ik denk dat dat ook heel goed voor hem is. Met toch ook een beetje druk. Heel de club kijkt uit naar die wedstrijd tegen Real Madrid."

Tegen FC Barcelona was er een hoofdrol weggelegd voor Meerdink junior. "Schitterend was dat", zegt zijn vader. "Je weet nooit hoe zo'n wedstrijd afloopt. In de eerste helft hadden ze het lastig, maar na rust konden ze Barcelona overklassen en maakte Mexx er twee." Een week later debuteerde Meerdink in het Conference League-duel met SS Lazio (1-2) in de hoofdmacht. "Hij heeft wel een beetje bravoure. Dat zag je direct terug. Je kan op een slechter podium je debuut maken.''