Alderweireld wil Antwerp trots maken: “Die verantwoordelijkheid voel ik”

Alderweireld: "Die verantwoordelijkheid voel ik wel, meer dan bij Tottenham"

2 maart 2023 om 07:27

Royal Antwerp FC moet tegen Union Saint-Gilloise een 1-0 achterstand zien weg te werken in de halve finale van de Beker van België. Toby Alderweireld zegt zich nog meer verantwoordelijk te voelen dan bij Tottenham Hotspur.

Alderweireld droomt al van een bekerfinale. "Is ook een droom. Zonder er al te veel druk op te willen leggen: we staan voor onze belangrijkste match tot dusver. Ik heb zelf in de finale van de Champions League gestaan en je kan de Belgische beker daar natuurlijk niet mee vergelijken, maar als ik mijn stad naar de Heizel zou kunnen helpen brengen...", vertelt Alderweireld aan Het Laatste Nieuws.

De 34-jarige centrale verdediger legt veel druk op zichzelf. "Die verantwoordelijkheid voel ik wel, meer dan bij Tottenham. Ik wil de stad en de club trots maken. Het zou een ontgoocheling zijn om hier over een paar jaar te moeten stoppen zonder trofee. Daarom leg ik mezelf een bepaalde druk op, soms misschien zelfs iets te veel."

"Wakker liggen in de zin van: er constant mee bezig zijn. Daardoor is het voor mij soms moeilijk om me te ontspannen. Op het veld echt genieten van een topmatch is ook lastig. Na de match kan ik dat wel, als het goed is gegaan. Toen ik jonger was, voelde ik die spanning nóg meer. Ik herinner we dat we ooit met Ajax op de slotdag moesten winnen om voor het eerst in zeven jaar kampioen te worden. Heb ik toen mijn beste wedstrijd gespeeld? Nee, maar we wonnen wel. Gelukkig kan ik die druk als dertigplusser al wat beter plaatsen."