Sparta komt met statement: 'Noodgedwongen gaan we een stap verder'

Sparta komt met statement na ongeregeldheden: 'Noodgedwongen een stap verder'

25 februari 2023 om 13:25

Sparta heeft zich gedistantieerd van de ongeregeldheden rond het duel met FC Utrecht. Na de rode kaart van Adil Auassar werden er spullen op het veld gegooid en staakte scheidsrechter Joey Kooij de wedstrijd.

Sparta is niet te spreken over de gang van zaken en heeft een statement gepubliceerd. "We moeten constateren dat er een trend gaande is in het betaald voetbal waar zelfs Sparta mee te maken heeft. Weliswaar in mindere mate dan de grotere incidenten die we de afgelopen periode zien in de diverse stadions, maar we sluiten de ogen er niet voor dat het aantal stadionverboden ook bij Sparta aan het stijgen is", laat algemeen directeur Manfred Laros weten.

Sparta zegt onlangs zes stadionverboden te hebben uitgedeeld. "Dat de club zo ver wil gaan laat zien dat wij wangedrag uiterst serieus nemen en dit zo veel als mogelijk willen uitbannen. De personen die zich niet kunnen gedragen horen wat ons betreft niet thuis op Het Kasteel. De club heeft de afgelopen periode al tienduizenden euro's extra geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen zoals extra hekken, afscheidingen en extra camera's."

"In de komende maanden gaan we noodgedwongen nog een stap verder door versneld te investeren in extra camera's. Dit alles doen we zodat generieke maatregelen, zoals het sluiten van horecapunten tijdens de wedstrijd, het verbieden van staan in de gracht en het ophangen of laten staan van netten achter het doel te voorkomen."