Vitesse maakt opnieuw miljoenenverlies

Vitesse schrijft weer rode cijfers: Arnhemmers maken miljoenenverlies

14 februari 2023 om 08:19
Laatste update: 14 februari 2023 om 09:15

Vitesse heeft opnieuw rode cijfers geschreven. Afgelopen seizoen draaiden de Arnhemmers een verlies van 4,3 miljoen euro. Ook krijgt Vitesse een boete omdat het te laat is met het presenteren van zijn jaarcijfers.

In zijn jaarverslag van het seizoen 2021/22 maakt Vitesse verschillende zaken bekend. De club was in dat seizoen succesvol in de Conference League en mede daardoor verdubbelde de omzet bijna naar ruim 23 miljoen euro. De kosten van Vitesse stegen ook flink, waardoor de nummer dertien van de Eredivisie toch rode cijfers schrijft. De club heeft een verlies van 4,3 miljoen geleden.

"De stijging van zowel de omzet als de kosten wordt grotendeels ingegeven door de overwintering in Europa en de impact van het coronavirus", legt algemeen directeur Pascal van Wijk uit. "Dankzij het bereiken van de achtste finales van de Conference League hebben we ongeveer 6,5 miljoen euro aan premies ontvangen. Een bedrag dat uiteindelijk wel aanmerkelijk lager uitvalt, na aftrek van bonussen, reiskosten en overige gerelateerde uitgaven. Maar het moge duidelijk zijn dat het Europese succes niet alleen sportief en historisch, maar ook financieel gezien heel belangrijk is geweest voor Vitesse."

Vitesse maakt ook bekend dat het beboet is door de licentiecommissie van de KNVB. De club was namelijk te laat met het aanleveren van zijn jaarcijfers. Daar zal het ook bij blijven. "Omdat de jaarrekening nu ingediend is, zal er geen nieuwe sanctie volgen", zegt Van Wijk.