Ajax neemt het op tegen Twente in de beker met een herboren Dusan Tadic

Ajax staat voor hels bekerkarwei tegen Twente: herboren Tadic helpt een handje

9 februari 2023 om 16:00
Laatste update: 9 februari 2023 om 16:02

ADVERTORIAL – Men zit nog aan de beademing na het bekergeweld van NEC en Feyenoord, maar het mooiste affiche van de achtste finales staat donderdagavond nog op de planning: FC Twente tegen Ajax. Aan de Amsterdammers de taak om te zegevieren in de lastig ontneembare Grolsch Veste, maar sinds John Heitinga aan het roer staat is er één man opgeleefd: Dusan Tadic. Unibet heeft een mooie odd voor een doelpunt van zijn voet voor je klaargezet.

Twente speelt thuis als een topclub, eerste testcase voor Heitinga

Waar donkere wolken zich enkele weken geleden nog samenpakte boven de Johan Cruijff Arena, is de lucht er nu toch wat meer helder geworden. Sinds de aanstelling van Heitinga vertoont Ajax weer tekenen van leven, op de draak van een eerste helft tegen Excelsior na. Het spel zag er met name tegen SC Cambuur weer goed uit, maar ook in Amsterdam weten ze dat er zich donderdagavond pas de eerste echte testcase voor zal doen. 

Met Twente treft Ajax een elftal dat dit seizoen lastig te verslaan is. In uitwedstrijden willen de Tukkers nog wel eens wat steken laten vallen, maar in de Grolsch Veste presteren ze als een ware topploeg. Er werd nog geen enkele thuiswedstrijd verloren en onder andere PSV (2-1) en Feyenoord (1-1) werden van een zege afgehouden.

Tadic: de herboren leider in de spits

Het één heeft niet altijd met het ander te maken, maar sinds de aanstelling van Heitinga is ook Tadic beter gaan spelen bij Ajax. Met de statistieken van de aanvoerder is sowieso nooit iets mis, maar onder Alfred Schreuder kreeg hij toch de nodige kritiek te verwerken door zijn matige veldspel. Toch heeft Heitinga een verandering doorgevoerd waardoor de Serviër, en automatisch heel Ajax, beter gaat spelen.

Waar Tadic het onder Schreuder nog moest doen met een plek op de flanken, laat hij het nu al een paar weken zien in de spits. De aanvalsleider houdt het balletje vast waardoor anderen kunnen excelleren (Davy Klaassen tegen Excelsior en Steven Berghuis tegen Cambuur, red.). Dat is iets wat heel belangrijk is, maar zelf doet de Serviër ook een duid in het zakje: hij heeft nu twee wedstrijden op rij gescoord voor Ajax en de lach is weer terug op zijn gezicht.

De odd

Het heeft er alle schijn van dat Tadic lekker in zijn vel zit en zich weer heeft ontpopt tot een echte leider. Dat is iets wat Ajax in de helse Grolsch Veste wel kan gebruiken. Op Unibet kan je nu de mooie odd van 3.25 spelen voor een doelpunt van de aanvoerder. Denk je dat hij er twee gaat maken? Dan is de odd van 16.00 een mooie om te spelen. De kans op een doelpunt van Tadic is daarnaast extra groot omdat hij de Amsterdamse strafschoppen neemt. Let er wel op dat de weddenschap alleen geldt binnen de reguliere speeltijd. 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust