Félix op huurbasis naar Chelsea

'Niet United, maar Chelsea: Blues halen vierde winterversterking op bij Atlético'

9 januari 2023 om 17:07

João Félix is hard op weg naar Chelsea, meldt The Athletic. De Londense club heeft een mondeling akkoord bereikt over het huren van de Portugese spelmaker.

Manchester United en Arsenal waren ook in de race voor Félix, maar Chelsea trekt aan het langste eind. Het was al langer duidelijk dat Atlético en Félix aanstuurden op een tijdelijk vertrek. De aanvaller, die de voorbije periode bankzitter is geweest, is niet meer gelukkig in Madrid en ligt volgens Spaanse media overhoop met trainer Diego Simeone. Middels een huurperiode bij Chelsea hoopt Atlético Félix een doorstart te bieden.

Een huurtransfer kwam niet zomaar van de grond, aangezien Los Colchoneros hoog in de boom zaten. Naar verluidt betaalt Chelsea elf miljoen, om zich een halfjaar te verzekeren van de diensten van Félix. De 23-jarige Portugees zou zich aangetrokken voelen tot het project dat de clubleiding van Chelsea hem voorschotelde, klinkt het.

Félix speelt sinds 2019 bij Atlético, dat destijds bijna 130 miljoen euro voor hem betaalde. Op Stamford Bridge geldt Félix als de vierde winterversterking. Eerder kwamen David Datro Fofana, Andrey Santos en Benoît Badiashile naar Chelsea.