Messi: 'Er gaat van alles door me heen, geweldig om iedereen zo te zien'

13 december 2022 om 22:45

Lionel Messi kan zijn geluk niet op na het bereiken van de finale van het WK. De 35-jarige ster nam Argentinië dinsdag bij de hand met een doelpunt en een assist tegen Kroatië: 3-0.

"Er gaat van alles door me heen. Het is geweldig om alle mensen en mijn familie zo te zien. We hebben iets ongelooflijks gedaan. We gaan de finale spelen, iets wat we allemaal zo graag wilden", zegt Messi in gesprek met TyC Sports.

De aanvaller werd dinsdag opnieuw verkozen tot Man van de Wedstrijd. "Ik geniet volop sinds de start van het WK, ook al begonnen we met een nederlaag. We hielden vertrouwen en ik vraag de mensen om ons te vertrouwen. Wij weten wat we kunnen. Deze groep is geweldig. Opnieuw staat Argentinië in een WK-finale, geniet ervan", geeft hij de mensen in Argentinië mee.

Messi dankt ook zijn familie. "We hebben goede en slechte tijden beleefd en moeten er nu voor zorgen dat dit een spectaculair moment gaat worden. We moeten er met zijn allen van genieten. Ik twijfel er niet aan dat het fantastisch wordt."

De tegenstander in de finale komt woensdag uit de andere halve finale tussen wereldkampioen Frankrijk en het verrassende Marokko. "We wisten dat we niet de topfavoriet waren, maar we waren niet van plan om iets weg te geven. We hebben er vertrouwen in. Dit is een buitengewone prestatie. We gaan ons best doen in de finale en alles geven om te winnen, maar nu genieten we eerst van dit geweldige moment."