Spijt van Weghorst-verdict: 'Niet oké om te zeggen over iemand die je niet kent'

13 december 2022 om 10:19
Laatste update: 13 december 2022 om 10:26

Kenneth Perez heeft spijt van zijn uitspraken over Wout Weghorst. De spits van het Nederlands elftal, die twee keer scoorde in de kwartfinale van het WK, werd 'op sommige vlakken niet helemaal honderd' genoemd door de ESPN-analist.

Niet alleen door zijn goals was Weghorst één van de hoofdrolspelers tegen Argentinië, want na de veldslag botste hij frontaal met Lionel Messi. Perez noemde de spits van Besiktas 'soms krankzinnig en maniakaal'. "Ik ken hem verder niet, maar dat hoor je en je zag het ook een beetje aan zijn blik toen hij erin kwam."

Die uitspraken zitten Perez een dag later niet lekker. "Ik heb spijt van wat ik heb gezegd", aldus de Deen bij WK Praat op ESPN. "Dat is niet oké om te zeggen over iemand die je niet kent. Je moet het over z'n voetbalkwaliteiten hebben. Zeggen dat iemand niet helemaal honderd is, is heel negatief om te roepen over iemand die je niet kent."

Perez vervolgt: "Ik hoor hem eigenlijk te kennen om dat te kunnen zeggen. Niet oké. Dus bij dezen..." Hans Kraay jr. vraagt zijn collega-analist vervolgens of hij Weghorst gaat bellen. "Ik heb zijn nummer niet, maar ik hoef hem denk ik ook niet te bellen. Ik was eigenlijk heel positief over Weghorst."